Tosty z omletem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Tosty z omletem

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - 2 kromki chleba tostowego (użyłam graham),
    - 2 plasterki pomidora,
    - 3 plasterki boczku wędzonego,
    - 1/2 dojrzałego awokado + sok z cytryny (żeby nie ciemniało),
    - 3 jajka,
    - odrobina masła ghee do smażenia,
    - kilka listków roszponki,
    - 2 plasterki sera cheddar,
    - 2 plasterki sera topionego tostowego,
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Chleb tostowy

Tosty z omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek smażę do zarumienienia. Jajka rozbijam i rozbełtuję z odrobiną soli i pieprzu. Awokado obieram ze skórki, kroję na cienkie plasterki i spryskuję sokiem z cytryny. Na rozgrzaną patelnię daję 1 łyżkę masła ghee. Kładę 2 plasterki sera cheddar jeden na górze drugi na dole patelni. Wlewam jajko. Kładę kromki chleba na plasterki sera (na nie można także wylać odrobinę jajka). Czekam aż jajko się zetnie i zrobi się omlet. Odwracam omlet z chlebem na drugą stronę. Na usmażone kromki układam boczek, na górną kromkę kładę awokado, na dolną kromkę kładę 2 plasterki pomidora. Na obie kromki kładę roszponkę. Zakrywam serem topionym obie kromki. Gdy widzę, że już omlet jest gotowy z lewej i z prawej strony składam go do środka, tak aby przykrył kromki chleba. Kromki składam w kanapkę. Z góry składam na dół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować