Tosty z omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek smażę do zarumienienia. Jajka rozbijam i rozbełtuję z odrobiną soli i pieprzu. Awokado obieram ze skórki, kroję na cienkie plasterki i spryskuję sokiem z cytryny. Na rozgrzaną patelnię daję 1 łyżkę masła ghee. Kładę 2 plasterki sera cheddar jeden na górze drugi na dole patelni. Wlewam jajko. Kładę kromki chleba na plasterki sera (na nie można także wylać odrobinę jajka). Czekam aż jajko się zetnie i zrobi się omlet. Odwracam omlet z chlebem na drugą stronę. Na usmażone kromki układam boczek, na górną kromkę kładę awokado, na dolną kromkę kładę 2 plasterki pomidora. Na obie kromki kładę roszponkę. Zakrywam serem topionym obie kromki. Gdy widzę, że już omlet jest gotowy z lewej i z prawej strony składam go do środka, tak aby przykrył kromki chleba. Kromki składam w kanapkę. Z góry składam na dół.
Komentarze