Tosty z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapiekanki. Chciałam Wam dzisiaj zaproponować przykładową wariację, oczywiście składniki jakich użyjecie oczywiście zależy od nas samych, od tego co najbardziej lubicie;-)

Składniki:

  • 2 łyżki masła, duży ząbek czosnku, sól, pieprz, papryka, ser żółty, wędlina ( u mnie schabik mojej mamy:), pieczywo

Tosty z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do dwóch łyżek masła. Dopraiwamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać zioła prowansalskie:)
    2. Pieczywo smarujemy cienko przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym. Wędlinę kroimy w cienkie plasterki, tak samo ser żółty. Kładziemy na pieczywo:)
    3. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki. Układamy na pieczywie.
    4. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180*c. Zapiekanki wkładamy do piekarnika na kilka minut, az ser się rozpusci:)

    Smacznego;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy