Tosty z jajecznicą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tosty z jajecznicą to świetna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Niby nic, a jednak zapieczone w opiekaczu smakują dużo lepiej. Idealna propozycja na pożywne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego lub każdego innego
    4 jajka
    200 g pieczarek
    2 małe słodkie papryczki
    1 mała dowolna cebula
    odrobina mleka
    sól i pieprz do smaku

Tosty z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać z odrobiną mleka. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki, papryczki i cebulę pokroić na cienkie plastry i usmażyć na patelni. Pod koniec smażenia wlać jajka i wymieszać. Chwilę smażyć aż jajka się zetną.

    Przygotować i zagrzać opiekacz do kanapek.

    Na 4 kromki nałożyć jajecznicę i przykryć pozostałymi kromkami. Przełożyć do opiekacza na kilka minut. Tosty podawać na ciepło.

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy