Tosty z farszem pieczarkowym

5 (147 ocen)

  • 45 min

Pomysł na śniadanie

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie chleba tostowego
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    10 dkg wędliny w kawałku
    10 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty

Tosty z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb z farszem 1. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić. Wędlinę i ser również zetrzeć na grubym oczku i dodać do pieczarek. Wymieszać. Nakładać na chleb tostowy po dwie łyżki farszu, przykrywać kromką chleba i zapiekać w opiekaczu natłuszczonym olejem. Podawać z ketchupem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować