Tosty z cukinii

4.5 (150 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty i pyszny pomysł na wykorzystanie cukinii,najlepiej smakują podane na ciepło.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie(małe)
    2 jajka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1/2 startego parmezanu
    sól
    pieprz
    ponadto:
    6 plastrów sera żółtego
    6 plastrów szynki
    1/2 czerwonej papryki
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Placki Tosty Przekąski Śniadanie

Tosty z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odcisnąć z nadmiaru soku.
    Startą cukinię przełożyć do miski,wbić jajka,dodać starty ser,mąkę
    oraz sól i pieprz,wymieszać.
  • 2. Blaszkę do pieczenia z wyposażenia piekarnika wyłożyć pergaminem.
    Na którą wyłożyć przygotowaną masę formując 6 placków w kształcie kwadratów.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 15 minut.
    Po upieczeniu na 3 kromki położyć po 2 plastry szynki i sera,pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę posypać posiekaną natką pietruszki i przykryć pozostałymi kromkami.
    Piec kolejne 5 minut w tej samej temperaturze.
    Podawać z keczupem,sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować