tosty z bryndzą i rybą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Znudziły nam się już klasyczne tosty z szynką i serem więc w przypływie weny powstał zupełnie nowy pomysł. Połączenie bryndzy z wędzoną rybą lubimy już od dawna a teraz spróbowaliśmy tego na ciepło. Wyszło smaczniej niż się spodziewałam i wreszcie inaczej.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego z ziarnami
    pół wędzonej makreli
    4 łyżki bryndzy
    2 jajka
    pomidor
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Kanapki Tosty

Tosty z bryndzą i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na półtwardo. Rybę przebrać z ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki. Połowę kromek posmarować bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.

Porady

Przepis prosty ale UWAGA: mam dla Was fajny trik! Mój sposób na wyciekające z tostów nadzienie, zwłaszcza ser, które przykleja się do ścianek opiekacza a później nie chce się wyczyścić. A wystarczy tylko wyciąć z papieru do pieczenia dwa paski ciut szersze niż kromka tostowa i podłożyć w opiekaczu pod tosta i na niego. I to co wycieknie zostanie na papierze i nie trzeba będzie drapać. Proste ale genialnie się sprawdza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Makrela Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować