Tosty w panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tosty w innej odsłonie - nie trzeba posiadać tostera, aby je wykonać. Są to tosty w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    2 plasterki wędliny (u mnie - salami)
    2 plasterki sera żółtego
    2 pomidory suszone
    1 jajko
    3/4 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
    masło do smarowania

Tosty w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie tostów 1. Kromki chleba tostowego z jednej strony smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy wędlinę, ser oraz pomidora suszonego, przykrywamy drugą kromką - od strony posmarowanej masłem. Dociskamy. Czynność powtarzamy z pozostałymi kromkami.
  • Przygotowanie tostów 2. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajko, na drugim wysypujemy bułkę tartą. Złożone kanapki obtaczamy z każdej strony najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Smażenie tostów 3. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Dodajemy z sałatką, pomidorami, ketchupem lub czym tam lubimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy