Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami

4.5 (166 ocen)

  • 10 min

Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania chleba tostowego
    ok 2 szklanki mleka
    ok 1/2 kg mąki
    sól morska
    2 jajka
    15 dag ser żółty
    1 szt ogórek zielony
    ketchup,
    roszponka
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. W misce miksujemy mleko ,mąkę i jajka. Solimy do smaku. Ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Ser żółty kroimy w plasterki.
  • 2. Roszponkę myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z olejem. Chleb tostowy moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto.
  • 3. Kiedy zaczniemy smażyć drugą stronę to na upieczonej kładziemy plasterek sera. Na upieczone tosty układamy ogórka , sałatę i polewamy ketchupem. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować