Tosty po włosku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wspaniałe na kolację we dwoje

  • 15 min

Składniki:

  • chleb tostowy lub bułki około 12 sztuk
    czosnek 3 ząbki
    oliwa kilka łyżek
    3 pomidory
    2 kulki mozarelli
    bazylia zioła
    przyprawy
    opcjonalnie szynka

Tosty po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać.
    Pomidory i mozarellę pokroić w kostkę- posypać bazylią, solą i pieprzem.
    Chlebek polać oliwą z oliwek i posmarować czosnkiem.
    Nałożyć na każdą kromkę pomidory z serkiem.
    Zapiekać na ruszcie w piekarniku około 5 -7 minut aż będą chrupiące.

Porady

nic dodać - są wspaniałe

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku