Tosty hawajskie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Fajna propozycja na ciepłe śniadanie albo kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    6 plastrów szynki konserwowej
    6 plastrów żółtego sera
    6 plasterków ananasa z puszki
    masło
    przyprawa ziołowa do masła
    kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty Grzanki

Tosty hawajskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy podpiec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Następnie przełożyć na drugą stronę. Każdą kromkę posmarować masłem i posypać ziołową przyprawą do masła. Na każdy tost nałożyć po plastrze szynki, odsączonym plastrze ananasa, a potem przykryć plastrem żółtego sera. Nastęnie zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści. Ok. 10 minut. Po wyjęciu nałożyć w zagłębienie ananasa po łyżeczce dżemu z czarnych porzeczek. Możemy użyć także konfitury z żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować