Tosty francuskie uwielbiamy i zjadamy często,te, które Wam prezentuję posmarowałam bryndzą.Ser tak wspaniale się roztopił podczas smażenia...
5 min
Składniki:
Składniki dla 2 osób:
pieczywo tostowe 4 kromki (nada się również zwykłe, to dobry sposób na zużycie starego chleba)
2 jajka
100ml mleka
pieprz
4 łyżki mąki
3 łyżki masła
bryndza do posmarowania ok. 3-4 łyżek
Tosty francuskie z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko roztrzepujemy z mlekiem, pieprzymy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy masło. Kromkę pieczywa smarujemy z jednej strony bryndzą, przykrywamy ją drugim tostem, maczamy w mące, a następnie w jajku, smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron (gdy bryndza zacznie się roztapiać i chlebek się zarumieni zdejmijmy go z patelni.
Smacznego!:)
Komentarze