Tosty francuskie z bryndzą

0 (0 ocen)

  • 5 min

Tosty francuskie uwielbiamy i zjadamy często,te, które Wam prezentuję posmarowałam bryndzą.Ser tak wspaniale się roztopił podczas smażenia...

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:

    pieczywo tostowe 4 kromki (nada się również zwykłe, to dobry sposób na zużycie starego chleba)
    2 jajka
    100ml mleka
    pieprz
    4 łyżki mąki
    3 łyżki masła
    bryndza do posmarowania ok. 3-4 łyżek

Tosty francuskie z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, pieprzymy do smaku.
    Na patelni rozgrzewamy masło. Kromkę pieczywa smarujemy z jednej strony bryndzą, przykrywamy ją drugim tostem, maczamy w mące, a następnie w jajku, smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron (gdy bryndza zacznie się roztapiać i chlebek się zarumieni zdejmijmy go z patelni.
    Smacznego!:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy