Tosty francuskie z borówkami i porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Borówki i odszypułkowane porzeczki myjemy i zostawiamy do obcieknięcia. Serek homogenizowany mieszamy z miodem i smarujemy nim jednostronnie każdą kromkę chleba tostowego. Na 2 kromki posmarowane serkiem układamy owoce i przykrywamy je kromką, na której jest sam serek. Obie warstwy serka powinny znaleźć się wewnątrz kanapki.
Na niewielkiej patelni rozgrzewamy masło. W międzyczasie w płaskim i głębokim talerzu rozmącamy jajko. Możemy dodać do niego cynamon. Maczamy w jajku tosty z obu stron i kładziemy je na patelni. Rumienimy je po około 2 minuty z każdej strony.
Tosty francuskie podajemy gorące i posypane cukrem pudrem. Można także polać je miodem lub syropem klonowym. Świetnie komponują się ze szklanką mleka,
Smacznego!
Komentarze