Tosty francuskie z borówkami i porzeczką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Idealne na leniwe, weekendowe śniadanie.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    2 łyżki borówek
    2 łyżki porzeczek
    2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
    2 łyżeczki miodu
    1-2 łyżki masła
    szczypta cynamonu (opcjonalnie)
    jajko
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tosty Śniadanie

Tosty francuskie z borówkami i porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki i odszypułkowane porzeczki myjemy i zostawiamy do obcieknięcia. Serek homogenizowany mieszamy z miodem i smarujemy nim jednostronnie każdą kromkę chleba tostowego. Na 2 kromki posmarowane serkiem układamy owoce i przykrywamy je kromką, na której jest sam serek. Obie warstwy serka powinny znaleźć się wewnątrz kanapki.

    Na niewielkiej patelni rozgrzewamy masło. W międzyczasie w płaskim i głębokim talerzu rozmącamy jajko. Możemy dodać do niego cynamon. Maczamy w jajku tosty z obu stron i kładziemy je na patelni. Rumienimy je po około 2 minuty z każdej strony.

    Tosty francuskie podajemy gorące i posypane cukrem pudrem. Można także polać je miodem lub syropem klonowym. Świetnie komponują się ze szklanką mleka,
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Owoce Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować