Tost z mozzarellą i boczkiem w jajku i bułce tartej

5 (1 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sycące francuskie śniadanie.Pieczywo smażone w jajku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    4 plastry boczku
    100g mozzarelli
    2 jajka
    pół szklanki bułki tartej
    3 łyżki masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tosty Śniadanie

Tost z mozzarellą i boczkiem w jajku i bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kromce chleba kładziemy plaster sera mozzarella, na to podsmażony boczek ,a następnie kolejny plaster sera. Przykrywamy drugą kromką chleba. Ser z dwóch stron zlepi nam całego tosta. Jajko roztrzepujemy , doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w nim przygotowany tost,a następnie w bułce tartej i smażymy na masełku ok 3 minut.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować