Toskańska zupa ze szpinakiem

4.5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i bardzo rozgrzewająca zupa najlepsza w mroźne zi my owe dni.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 marchewka
    2 łodygi selera
    Opakowanie świeżego szpinaku
    2 ziemniaki
    1 puszka białej fasoli
    1,5 l bulionu
    2 pomidory
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    Sól, pieprz
    1 łyżeczka suszonego oregano
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Toskańska zupa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać, dodać posiekaną w kostkę cebulę i drobno posiekane ząbki czosnku, lekko zarumienić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i łodygi selera, poddusić. Dodać bulion, szpinak oraz sparzone i pokrojone w kostkę pomidory, na końcu dodać pokrojone w kostkę ziemniak. Gotować do momentu aż warzywa będą miękki, dodać oregano . Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Porady

Zamiast świeżych pomidorów można dodać pomidory z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować