Tortowe z kremem jogurtowym i płatkami czekoladowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt czekoladowy-
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25 min. w 175*.
2.biszkopt cytrynowy-
Z drugim biszkoptem postąpić jak wyżej.
3.krem śmietankowo-jogurtowy-
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem Śnieżką.Dodawać porcjami jogurtu i miksować. Następnie dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Na koniec łopatką wmieszać czekoladę. Wyłożyć i rozsmarować na biszkopt.
4.Przykryć drugim biszkoptem.
5.Ciemne czekolady razem z 4 łyżkami śmietanki, rozpuścić nad parą.Jednocześnie w drugiej miseczce, rozpuścić białą czekoladę z 2 łyżkami śmietanki , też nad parą.Ciemną polewą posmarować górę ciasta, a białą polać w esy-floresy. Schłodzić.
6.Białą czekoladę roztopić też nad parą ze śmietanką. Polać po polewie w esy-floresy.
7.Moje wypieki:
1/ sernik z brzoskwiniami( http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-z-mandarynkami-lub-brzoskwiniami )
2/ to tortowe.
3/ testowane (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/amoniaczek-6 )
Komentarze