Tortowe orzechowo - kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt orzechowy :
Do zmielonych orzechów wsypać mąkę , bułkę tartą i proszek do pieczenia , wymieszać .
2.Białka ubić na sztywno , dodać cukier , ubijać do rozpuszczenia się cukru , dodać kolejno po żółtku . Do ubitych jaj wsypać orzechy wymieszane z mąką , delikatnie wszystko wymieszać . Przelać do formy , piec około 25 minut w 175 *C
3.Przy wykonywaniu wkładki kokosowej postępować tak samo jak przy biszkopcie orzechowym
4.Masa :
Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wody ( około 2-3 łyżki )
Jaja , wyszorować , sparzyć . Żółtka i całe jaja razem z cukrem ubić na parze . Masę jajeczną odstawić do wystudzenia , do dobrze utartego masła dodawać masę jajeczną , wystudzona kawę i spirytus .
Komentarze