Świetna, szybka przekąska, która sprawdzi się na imprezie, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Roladki takie można wykonać na wiele różnych sposobów wymieniając pojedyncze składniki na swoje ulubione :)
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 placki tortilli wieloziarnistej
4 płaskie łyżki serka chrzanowego
150 g szpinaku świeżego
300 g łososia wędzonego
Tortille ze szpinakiem i łososiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki rozłóż, każdy placek posmaruj dwiema łyżkami serka. Szpinak umyj, osusz i porozkładaj na rozsmarowanym serku. Na szpinaku ułóż plasterki łososia, tak aby pokrywały cały placek. Następnie zwiń ciasno w roladkę i owiń folią spożywczą. Trzymaj w lodówce min.2 godz. Rozwiń i pokrój w plasterki. Podawaj same lub z sosem czosnkowym.
Komentarze