Tortille z kurczakiem lub tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka dobrze przyprawiamy, kroimy w nieduże cząstki i przesmażamy na oleju. Osączamy. Sałatę kroimy lub szarpiemy na małe kawałeczki. Ogórka, pomidora, paprykę obieramy, kroimy w kosteczkę, osączamy na ręczniku papierowym. Filet z indyka również kroimy w kostkę lub paski.
Tortille smarujemy według uznania wybranym dobrej jakości serkiem topionym lub wiejskim. Rozkładamy na nich warzywa i mięso. Ugniatamy łyżką, przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie zawijamy.
Tortilla z pastą jajeczno-tuńczykową
Jajka gotujemy, obieramy, dodajemy majonez, połowę tuńczyka osączonego z zalewy. Składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na wrapsach smarujemy pastę (nie żałując na brzegach), rozkładamy tuńczyka i zawijamy.
Schładzamy ok 15minut, kroimy i podajemy na zimno.
Porady
Serki należy pozostawić w temperaturze pokojowej aby łatwo było je rozprowadzić na tortilli.
Komentarze