Tortille z opiekacza

4 (14 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moja propozycja szybkiej kolacji lub lunchu. Tortille z opiekacza to świetny sposób na pozbycie się resztek z lodówki, każdy doda to co lubi. Na zdjęciach pokazałam jak poskładać tortille. Placki wystarczy naciąć w jednym miejscu, nałożyć ser i co tam chcecie, poskładać i do opiekacza. Fajny pomysł na szybkie jedzonko :-)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    150 g tartego sera
    150 g wędliny w kawałku
    1 mała papryka czerwona
    4 pieczarki
    odrobina masła do smażenia
    1 cebula szalotka lub czerwona
Wystaw ocenę:

4 (14 ocen)

Zobacz również:

Tortille Tortille

Tortille z opiekacza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na plastry i usmażyć na patelni na odrobinie masła. Pod koniec doprawić solą i pieprzem.
    Cebulę, paprykę i szynkę pokroić.
  • Tortille z opiekacza 2. Tortille naciąć w jednym miejscu, tak jak pokazałam na zdjęciu. Nałożyć tarty ser i dowolne ulubione dodatki (moje wymieniłam w liście składników).
  • Tortille z opiekacza 3. Następnie tortille złożyć nakładając ćwiartki na siebie, tak jak widać na zdjęciu i włożyć do opiekacza na kilka minut.

    Tyle wystarczy, żeby zjeść pyszny i szybki posiłek :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Ser żółty Czerwona papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować