Tortille z łososiem smażonym, roszponką i warzywami

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony łosoś z warzywami schowany w tortilli sprawia, że przekąska jest syta i pożywna. Świetnie sprawdzi się jako szybkie danie na obiad, kolację lub domową imprezę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g świeżego łososia (2 lub 3 kawałki)
    4 tortille
    250 g roszponki
    4 ogórki konserwowe
    4 płaty papryki konserwowej
    1 cebula
    sos: 3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 ząbek czosnku
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tortille z łososiem smażonym, roszponką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Podsmaż z każdej strony na złoty kolor. Ostudź, po czym ostrożnie przekrój na mniejsze kawałki lub paski.
  • 2. Z tortilli uformuj stożki (np. wkładając końcówki do kubka) i podpiecz ok.8-10 minut w 180 st.
  • 3. Paprykę i ogórka osącz i pokrój w paski, cebulę pokrój w piórka. Do każdego stożka wkładaj umytą roszponkę, kawałki łososia oraz pokrojone warzywa.
  • 4. Sos: w miseczce utrzyj majonez z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Otrzymanym sosem polej zawartość tortilli. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować