Tortille z kurczakiem i warzywami

4.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł na przekąskę podczas imprezy, ale też doskonale sprawdzą się jako niebanalna, pyszna kolacja :) Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    pół kapusty pekińskiej
    1 ogórek 
    4-6 rzodkiewek
    2 cebule czerwone
    1 op. serka kanapkowego
    4-6 dużych tortilli
    3 łyżki cukru
    3 łyżki białego winnego octu
    sok z cytryny
    słodka mielona i ostra papryka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Tortilla z kurczakiem

Tortille z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, oczyścić z błonek, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przyprawić mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Panierować w jajku, bułce tartej i podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, do miękkości.
  • 2. Cebule obrać i pokroić w piórka. W garnuszku połączyć pięć łyżek wody, cukier oraz ocet winny, przyprawić odrobiną mielonej, ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia, zalać mieszanką cebule i odstawić na ok.15 minut. Następnie odcedzić.
  • 3. Warzywa umyć, kapustę drobniej pokroić. Ogórka i rzodkiewkę pokroić na plasterki. Na rozgrzanej patelni krótko podgrzać tortillę z obu stron. Serek przyprawić solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Przygotowanym serkiem posmarować placki tortilli.
  • 4. Z jednej strony tortilli ułożyć sałatę, kawałki mięsa, cebulę oraz plasterki ogórka i rzodkiewki. Całość dość ściśle zawinąć w rulonik i przed podaniem przekroić na pół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować