Tortille z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, oczyścić z błonek, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przyprawić mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Panierować w jajku, bułce tartej i podsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, do miękkości.
2.Cebule obrać i pokroić w piórka. W garnuszku połączyć pięć łyżek wody, cukier oraz ocet winny, przyprawić odrobiną mielonej, ostrej papryki. Doprowadzić do wrzenia, zalać mieszanką cebule i odstawić na ok.15 minut. Następnie odcedzić.
3.Warzywa umyć, kapustę drobniej pokroić. Ogórka i rzodkiewkę pokroić na plasterki. Na rozgrzanej patelni krótko podgrzać tortillę z obu stron. Serek przyprawić solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Przygotowanym serkiem posmarować placki tortilli.
4.Z jednej strony tortilli ułożyć sałatę, kawałki mięsa, cebulę oraz plasterki ogórka i rzodkiewki. Całość dość ściśle zawinąć w rulonik i przed podaniem przekroić na pół.
Komentarze