Tortilla z tuńczykiem

0 (0 ocen)

pyszne danie na obiad jak i kolację

Składniki:

  • 2 placki tortilli
    1 puszka tuńczyka w oleju
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    3 łyżki majonezu
    0,5 czerwonej cebuli
    1/4 żółtej papryki
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    4 liście sałaty
    2 ogórki konserwowe
    4 plastry pomidora

Tortilla z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z ketchupem. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę w paski a ogórki przeciąć na pół. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Placki tortilli przesmarować wodą z dwóch stron i podsmażyć na suchej patelni. Gorące placki rozłożyć na desce. posmarować przygotowanym sosem z ketchupu i majonezu. Na sos ułożyć liście sałaty. Na to kolejno układać tuńczyka, cebulę, paprykę, ogórka, plastry pomidora i posypać wszystko kukurydzą. Zawinąć najpierw od dołu a potem boki zwinąć do środka. Podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy