Tortilla po grecku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Proponuję tortillę zamiast kanapek do pracy. Przygotowana wieczorem smakuje dobrze również kolejnego dnia, nie ma nawet potrzeby jej odgrzewania:).

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 tortille
    1 filet z kurczaka
    kilka oliwek
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    100g sera feta
    100g sera mozzarella
    1 mała cebula
    mieszanka przypraw do kuchni greckiej
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    pomidorki koktajlowe

Tortilla po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Oliwki przekrawamy na pół, cebulę siekamy.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy filet, doprawiamy mieszanką przypraw. Studzimy.
  • 3. Na tortillach układamy wszystkie składniki, składamy tortille na pół mocno je dociskając. Podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy