Tortilla Bezglutenowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kuchnia bezglutenowa nie należny do prostych, ciągłe eksperymentowanie z przepisami, nieudane produkcje, poprawki aż w końcu sukces.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki: na 6 placków

    6 czubatych łyżek maki kukurydzianej
    1/2 szkl. mąki gryczanej
    1 jajko
    1/2 szkl. gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Przystawki

Tortilla bezglutenowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0gxkb4n 1. Mąkę gryczana i kukurydzianą wraz z jajkiem mieszamy, dodajemy wrzątek i mieszamy na początek drewnianą łyżką by sie nie poparzyć, następnie wyrabiamy ciasto...wkładamy na 30 min. do lodówki...formujemy małe kulki nie większe niż mandarynki. rozwałkowujemy.

  • image-22medrc 2. Rozgrzewamy bardzo mocno patelnie dodajemy olej rzepakowy i smażymy...pierwszy placek traktujemy jako próbę czy patelnia i tłuszcz są wystarczająco rozgrzane. Później już nie będzie problemu z przewracaniem. Smażymy aż pojawią sie brązowe bąble.

Porady

Dodajemy swoje ulubione składniki warzywne czy tez mięsne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować