Tortilla a'la kasia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić w kosteczkę przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć.Następnie dodać pokrojoną paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę. Na koniec dodać pieczarki pokrojone w plasterki i razem smażyć aż papryka i pieczarki będą miękkie.
2.Do miski wyłożyć zawartość patelni. Następnie posiekaną kapustę pekińską i pokrojonego w kostkę pomidora.Śmietanę wymieszać z majonezem przyprawić solą oraz pieprzem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. sos połączyć i zawartością miski.
3.Farsz wyłożyć na połowę placka tortilli następnie posypać startym żółtym serem i złożyć na pół. Wstawić do mikrofalówki i podgrzewać prze 5-8 minut tak aby ser dobrze się rozpuścił
Komentarze