Torteloni z cukinią i gorgonzolą

0 (0 ocen)

Torteloni czyli duże tortellini. Z pysznym kremowym sosem śmietankowo-serowym, z cukinią, bo... trzeba jeść warzywa ;)

Składniki:



  • 400 g torteloni
    1 cebula
    1 cukinia
    1 łyżka masła
    100 g śmietany 30%
    120 g sera gorgonzola
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Pierogi Dania główne

Torteloni z cukinią i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obrać i posiekać drobno, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, zeszklić.

    Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Wrzucić do cebuli, smażyć chwilę razem.

    W międzyczasie ugotować torteloni wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

    Gdy cukinia lekko zmięknie dodać do niej śmietankę, doprawić ziołami i dusić 5 minut pod przykryciem.

    Następnie dodać ser, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia. Wrzucić torteloni, wymieszać. Przykryć i trzymać 5 minut. Następnie nałożyć na talerze i posypać pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Gorgonzola Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować