Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem

4.46 (166 ocen)

  • 45 min

Jeżeli lubicie dobrze zjeść to zapraszam do gotowania:)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie tortellini z serem risotta i szpinakiem 250 g
    1 pierś kurczaka
    2 średnie pomidory
    1 zielona papryka
    Pół szklanki śmietanki 30%
    Twaróg chudy do posypania
    Oliwa z oliwek
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, curry
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tortellini z serem ricotta, szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotuję makaron w osolonej wodzie.

    Na oliwie podsmażam pierś pokrojoną w kostkę. Gdy zmieni kolor na jasny dodaję pokrojone w małe plastry ćwiartki pomidorów, paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki oraz przyprawy.
    Dusimy pod przykryciem do połączenia wszystkich składników.
    Doprawiamy śmietanką, chwilę jeszcze smażymy.

    Wykładamy na talerz makaron i zalewamy naszym kurczakiem w sosie z warzywami, posypujemy kawałkami twarogu.

    Smacznego:)

Porady

Tortellini możecie zastąpić innym makaronem, np.: penne lub świderki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować