Tortellini z brokułami i mascarpone

0 (0 ocen)

Tortellini w kremowym sosie ze śmietanki i mascarpone, z warzywami, to bardzo smaczny obiad w kilka chwil

Składniki:



  • 1 opakowanie tortellini z serem
    2 łyżki masła
    1 por
    1 mały brokuł
    2 ząbki czosnku
    130 g mascarpone
    100 g śmietany 30%
    Sól morska do smaku
    Pieprz kolorowy do smaku
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich

Tortellini z brokułami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Brokuł wrzucić na wrzątek i gotować 5 minut. Odcedzić.
    Na maśle zeszklić posiekany por, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany brokuł. Smażyć razem kilka minut. Następnie dodać śmietankę i serek. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, dusić kilka minut razem.

    Dodać tortellini, wymieszać dokładnie, nałożyć na talerze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy