Tortellini w kremowym sosie ze śmietanki i mascarpone, z warzywami, to bardzo smaczny obiad w kilka chwil
Składniki:
1 opakowanie tortellini z serem
2 łyżki masła
1 por
1 mały brokuł
2 ząbki czosnku
130 g mascarpone
100 g śmietany 30%
Sól morska do smaku
Pieprz kolorowy do smaku
0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
Tortellini z brokułami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł wrzucić na wrzątek i gotować 5 minut. Odcedzić.
Na maśle zeszklić posiekany por, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany brokuł. Smażyć razem kilka minut. Następnie dodać śmietankę i serek. Doprawić solą, pieprzem i ziołami, dusić kilka minut razem.
Dodać tortellini, wymieszać dokładnie, nałożyć na talerze
Komentarze