Tortellini po włosku z pomidorami i rukolą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Włoskie smaki na obiadowym talerzu:). Pierożki tortellini z lekkim sosem i świeżą rukolą.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g tortellini z serem
    100g rukoli
    300g pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    2 łyżki śmietany 12%
    3 ząbki czosnku
    bazylia, oregano, sól, pieprz
    oliwa do smażenia
    ser cheddar do posypania

Tortellini po włosku z pomidorami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie smażymy krótko posiekaną cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe do momentu aż pomidorki zaczną się rozpadać. Wtedy dodajemy śmietanę i przyprawy.
  • 3. Na koniec do sosu dodajemy tortellini i rukolę. Po ułożeniu na talerz dekorujemy rukolą i posypujemy startym serem.

Komentarze

Podobne przepisy