Tortellini po włosku z pomidorami i rukolą

  • wyświetlono: 297 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Włoskie smaki na obiadowym talerzu:). Pierożki tortellini z lekkim sosem i świeżą rukolą.

monika016
  • 2 porcje
  • 20min

Składniki

400g tortellini z serem
100g rukoli
300g pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 łyżki śmietany 12%
3 ząbki czosnku
bazylia, oregano, sól, pieprz
oliwa do smażenia
ser cheddar do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Tortellini po włosku z pomidorami i rukolą

  • 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie smażymy krótko posiekaną cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe do momentu aż pomidorki zaczną się rozpadać. Wtedy dodajemy śmietanę i przyprawy.
  • 3. Na koniec do sosu dodajemy tortellini i rukolę. Po ułożeniu na talerz dekorujemy rukolą i posypujemy startym serem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rukolaTortellini

Komentarze

Podobne przepisy

MAKARON PO WŁOSKU

Dodane przez: natalien88

Makaron taty po włosku

Od kiedy mój tata zrobił nam to...

Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą

Dodane przez: 2milutka

Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą

Dziś mam dla Was szybką ,zdrową...

wykwintny makaron

Dodane przez: Neblina36

Makaron po włosku

Makaron z orzechami włoskimi,mozzarellą...

Makaron farfalle z pomidorami, rukolą w sosie winnym z mascarpone

Dodane przez: mojapasjasmaku

Makaron farfalle z pomidorami, rukolą w sosie...

Od dawna kusiło mnie połączenie...

MAKARON  FUSILLI  z RICOTTĄ i RUKOLĄ

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

MAKARON FUSILLI z RICOTTĄ i RUKOLĄ

Kto powiedział, że makaron musi...

makaron z tuńczykiem i  rukolą

Dodane przez: kassandra

Makaron spaghetti z tuńczykiem i rukolą

Danie powstało z resztek pozostałości...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE