Moja wersja popularnego ciasta. Postanowiłam przygotować je w formie tortu. Jest dość czasochłonny, ale naprawdę warto przygotować. Tort smakuje rewelacyjnie i jest bardzo efektowny. Sprawdzi się na każdą okazję. Pyszny czekoladowy biszkopt, masa budyniowa z wiórkami kokosowymi, borówki w niebieskiej galaretce, które urozmaicają, podkreślają smak ciasta i nadają zimowego nastroju. Na wierzchu biszkopty polane masą na bazie kokosowego mleka w proszku i posypane wiórkami kokosowymi, które przypominają śnieg. Goście byli zachwyceni i jeszcze wiele razy zagości na moim stole.
4.51 (172 ocen)
Porady
Ja przygotowałam tort w tortownicy 26 cm, ale spokojnie z tych proporcji można przygotować w 28 cm, a nawet 30 po prostu będzie niższy :) Możemy też przygotować warstwę galaretkową z 2 galaretek :)
Komentarze