Tort zaręczynowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tort był miłą niespodzianką na zaręczyny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka mąki
    2/3 szklanki cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    Masa
    Litr śmietanki 36%
    2 łyżki cukru pudru
    2 śmietan-fix
    1 puszka brzoskwiń
    Słoik konfitury wiśniowej
    1 czekolada gorzka

Tort zaręczynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z mąką, kakao oraz z proszkiem do pieczenia. Dokładamy pianę ubitą z białek, mieszamy. Pieczemy przez 40 min w temp. 170 st. Studzimy i przecinamy na dwa krążki
    2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fix.
    3. Krążek przekładamy konfiturą, brzoskwiniami i śmietaną. Wierzch i boki smarujemy śmietaną.
    4. Czekoladę rozpuszczamy i dekorujemy tort.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy