Tort z wątróbki

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To dzieło wygląda jak prawdziwy tort i nikt się nawet nie domyśli, że nie jest słodki. Uwielbia go cała moja rodzina, bo smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • ● 400 dag wątróbki wieprzowej
    ● 1 szklanka mleka
    ● 4 łyżki mąki
    ● 4 jajka
    ● majonez
    ● 2 ząbki czosnku
    ● olej do smażenia
    ● natka pietruszki
    ● 1 łyżeczka soku z cytryny
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Tort z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę mielimy. Dodajemy
    jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Solimy. Ciasto powinno
    przypominać ciasto naleśnikowe,
    tylko musi być trochę
    gęściejsze.
  • 2. Rozgrzewamy na patelni olej
    i smażymy z obu stron kilka
    placków o grubości ok. 1 cm.
  • 3. W osobnym naczyniu dwa
    roztarte ząbki czosnku mieszamy
    z majonezem i sokiem z cytryny.
    Upieczone placki przekładamy
    sosem, a gotowy tort
    posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować