Tort z solonym karmelem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest to doskonały pomysł na szybki krem do tortu. Całość zachwyca swoim smakiem i aromatem. Żaden łasuchu nie oprze się temu tortowi.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto czekoladowe
    400 g mąki pszennej
    150 g cukru

    150 ml oleju
    30 g kakao
    15 g proszku do pieczenia

    6 jajek
    krem z solonym karmelem
    300 g mieszanki do kremu za solonym karmelem
    300 ml mleka
    100 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Ciasto czekoladowe

Tort z solonym karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto czekoladowe: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Miksujemy. Dodajemy żółtka. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Ciasto kroimy na pół.
    Krem z solonym karmelem: Miękkie masło ucieramy. Mieszankę wraz z mlekiem miksujemy przez około 5 minut. Do masy dodajemy masło. Ucieramy 2 minuty.
    Przygotowana masą smarujemy ciasto czekoladowe oraz wierzch i boki tortu. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Słony karmel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować