REKLAMA

Tort truskawki w różach

wyświetlono: 60 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Orzeźwiający biszkopt z musem truskawkowym

opublikowany: 29.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Średni

Składniki:

  • 2 litry truskawkowego musu z kawałkami truskawek
    4 łyżeczki agaru
    15-16 całych truskawek
    biszkopt
    zaparzany krem białkowy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sposób przygotowania:

  • tort 1. Zimny biszkopt kroję na 3 blaty. Tort składam w rancie. W garnku podgrzewam mus, wsypuję agar, dokładnie mieszam i doprowadzam do zagotowania. Pierwszy blat umieszczam w rancie i wylewam trochę gorącego musu, przykrywam 2 blatem i czynność powtarzam. Na wierzchu 3ciego biszkoptu wylewam resztę musu, odstawiam do wystudzenia. Zimne ciasto przykrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki.
  • tort 2. Ozdabiam truskawki i tort kremem białkowym. Nabijam truskawkę na wykałaczkę, po czym formuję na niej różę z kremu.

Porady

Przepis na zaparzany krem białkowy: /przepis/zaparzany-krem-bialkowy-bez-termometra Przepis na biszkopt: /przepis/biszkopt-2

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE