Tort truskawki w różach

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Orzeźwiający biszkopt z musem truskawkowym

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 litry truskawkowego musu z kawałkami truskawek
    4 łyżeczki agaru
    15-16 całych truskawek
    biszkopt
    zaparzany krem białkowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Tort truskawki w różach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort 1. Zimny biszkopt kroję na 3 blaty. Tort składam w rancie. W garnku podgrzewam mus, wsypuję agar, dokładnie mieszam i doprowadzam do zagotowania. Pierwszy blat umieszczam w rancie i wylewam trochę gorącego musu, przykrywam 2 blatem i czynność powtarzam. Na wierzchu 3ciego biszkoptu wylewam resztę musu, odstawiam do wystudzenia. Zimne ciasto przykrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki.
  • tort 2. Ozdabiam truskawki i tort kremem białkowym. Nabijam truskawkę na wykałaczkę, po czym formuję na niej różę z kremu.

Porady

Przepis na zaparzany krem białkowy: /przepis/zaparzany-krem-bialkowy-bez-termometra Przepis na biszkopt: /przepis/biszkopt-2

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować