Tort z musem brzoskwiniowo-malinowym

0 (0 ocen)

Polecam wszystkim miłośnikom lekkich torcików.

Składniki:

  • 1 gotowy spód tortowy o średni . 24 cm lub podłużne biszkopty
    300 g malin
    1 puszka brzoskwiń 800 ml
    10 łyżeczek żelatyny
    500 g jogurtu naturalnego
    sok z ½ cytryny
    400 g śmietany 36 %

Tort z musem brzoskwiniowo-malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód zakładamy obręcz tortownicy.
  • 2. Maliny i brzoskwinie miksujemy w dwóch osobnych naczyniach. Jogurt mieszamy z cukrem i sokiem cytrynowym. Kremówkę ubijamy na sztywno.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Najpierw łączymy ją z 2 łyżkami jogurtu, po czym dodajemy ją do reszty masy.
  • 4. Krem dzielimy na pół i dodajemy do malin i brzoskwiń. Gdy masy zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt, najpierw brzoskwiniową , później malinową. Chłodzimy kilka godzin.
  • 5. Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy