Tort z kremem rumowo-czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt jasny: białka ubić na sztywno, utrwalić na koniec wsypując cukier. W drugiej miseczce wymieszać żółtka razem z proszkiem do pieczenia i octem (powstanie pianka). Białka wymieszać delikatnie razem z masą żółtkową i przesianą mąką. Piec w 180 stopniach na złoty kolor. Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Biszkopt ciemny: robi się tak samo jak jasny tylko z dodatkiem kakao, które przesiewamy razem z mąką. Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Krem: Jajka ubić na parze razem z cukrem, ostudzić. Masła rozetrzeć na puch. Masę jajeczną miksując połączyć z masłem. Podzielić na dwie części. Do jednej powoli wlewać rum, dodać kakao. do drugiej części dodać masło czekoladowe.
Komentarze