Tort z galaretką agrestową i wiórkami kokosowymi

4.49 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piłkę nożną oraz dobrą książkę.

Składniki:

  • Ciasto: 1 szkl. cukru
    ● 5 jajek
    ● łyżka proszku do pieczenia
    ● 1 szkl. mąki ziemn.
    Krem: 500 ml mleka
    ● cukier waniliowy
    ● 2 żółtka
    ● 1 szkl. cukru
    ● po 2 łyżki mąki pszennej i ziemn.
    ● kostka margaryny
    Masa: 5 jabłek
    ● 3 galaretki agrestowe
    Oraz: 2 łyżki masła
    ● 2 łyżki cukru
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki

Tort z galaretką agrestową i wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta mieszamy. Pieczemy (forma 30x40 cm) 35 minut w 180 °C.
  • 2. Krem: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrami, wlewamy resztę mleka z żółtkami i mąkami, gotujemy. Studzimy, ucieramy z margaryną. Połową smarujemy ciasto.
  • 3. Masa: galaretki rozpuszczamy w 1 l wrzątku, studzimy. Dodajemy starte jabłka. Tężejącą wykładamy na ciasto, smarujemy resztą kremu. Wykładamy wiórki usmażone na maśle z cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować