Tort z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepyszny, rozpływa się w ustach.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szkl. cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szkl. oleju
    450g kremówki
    400g serka mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    2 opakowania śmietan fiksu
    1 puszka brzoskwiń
    czekolada mleczna do posypania

Tort z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski dodać cukier i cukier waniliowy i ubijać do uzyskania puszystej masy.
  • 2. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia, dolać 125 ml wody i olej. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm. Ciasto piec przez 50 minut w temp. 180 st.C.
  • 3. Kremówkę ubić ze śmietan fiksami, dosypując cukier puder. Dodać serek mascarpone.
  • 4. Ciasto po przestygnięciu przekroić wzdłuż na 2 części. Spód cienko posmarować masą i ułożyć na niej brzoskwinie. Na owoce nałożyć kolejną warstwę kremu.
  • 5. Całość przykryć drugą częścią ciasta i posmarować resztą masy. Wierzch posypać startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy