Tort weselny waniliowo kokosowy

4.49 (197 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Ten tort jest dla mnie szczególny gdyż w tamte wakacje poraz pierwszy upiekła mi go mama na najważniejszy dzień w moim życiu czyli mój własny ślub. Czym sprawiła mi bardzo wielką niespodziankę.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 7 jajek, 2/3 szkl. cukru, 1,5 szkl. mąki pszennej, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 1 i 2/3 szkl mleka, pół szkl cukru, 2 budynie waniliowe, 30 dag masła, 10 dag truskawek, 1 torebka wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort weselny waniliowo kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbij jajka. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia. Wlej olej, wymieszaj. Ciasto przełóż do dwóch tortownic ( o śr 26 i 16 cm) wyłożonych pergaminem. Piecz 45 min w 170 st. Wystudź. Obydwa biszkopty przetnij na dwa placki. Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń. Wiórki zrumień na patelni bez tłuszczu
  • 2. Krem budyniowy wymieszaj z 2/3 wiórków kokosowych. Trochę odłóż do dekoracji. A pozostałym kremem przełóż biszkopty. Posmaruj też wierzch i boki.
  • 3. Resztą wiórków obsyp boki ciast. Ustaw jedno na drugim. Tort udekoruj rozetkami kremu i truskawkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować