Tort waniliowy

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny i szybki torcik.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Tortownica 24 cm
    Biszkopt :
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy
    Krem wanilinowy:
    1/2 l śmietany kremówki
    2 łyżeczki żelatyny
    1/3 szklanki wrzącej wody
    1 łyżka cukru pudru
    Poncz:
    1 szklanka wody letniej przygotowanej
    3 łyżki cukru
    1 aromat wanilinowy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Tort waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Wykonanie kremu: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem,dodać zimną żelatynę i na koniec dodać aromat. Wystudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć, wyłożyć 3/4 kremu. Resztą kremu dowolnie udekorować górę tortu. Schłodzić w lodówce Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować