Tort urodzinowy

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Robię różne torty wszystkie są smaczne .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 5 jaj
    150 gram maki tortowe
    cukier 150 gram
    proszek do pieczenia szczypta
    margaryna 1 łyżka rozpuszczona
    krem:
    śmietana 800 gram30%
    2 kremy do śmietany malinowe
    czekolada 100 gram starta na wiórka
    serduszka czekoladowe białe i ciemne do dekoracji
    Poncz:
    1 szklanka przegotowanej wody
    150 gram napoleona
    cukier 3 łyżki
    sok z cytryn jednej całej .
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort urodzinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort urodzinowy 1. Miksujemy jaja na puch z cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia z mąką przesianą , a na końcu tłuszcz . Delikatnie mieszamy i przelewamy do okrągłej dużej formy pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Ostudzony biszkopt kroimy na trzy krążki .Każdy nasączamy ponczem na pierwszy spód kładziemy dżem porzeczkowy i powidła śliwkowe i na to śmietanę z kremem malinowym i przykrywamy następnym krążkiem nasączonym ponczem i znowu śmietana całość i boki smarujemy śmietaną. Obsypujemy tort boki starta czekolada i ozdabiamy serduszkami białymi . Na wierzch tortu kładziemy serduszka ciemne .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować