Tort truskawkowy z bitą śmietaną i mascarpone oraz kremem ajerkoniakowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekki, nie za słodki i bardzo efektowny. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt
    3 szt

    krem ajerkoniakowy
    1 op

    dżem porzeczkowy
    3-4 łyżki

    śmietana 30%
    660 g

    serek mascarpone
    1 op

    cukier puder
    2 łyżka

    Do ozdoby:

    kolorowa posypka

    draże serca

    czekolada w proszku

    truskawki świeże

    herbata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort truskawkowy z bitą śmietaną i mascarpone oraz kremem ajerkoniakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaty biszkoptów nasączyć wcześniej przygotowaną i schłodzoną herbatą, lub sokiem owocowym.

    Pierwszy blat posmarować dżemem.

    Na warstwę dżemu nakładamy masę ajerkoniakową, przyrządzoną wg. przepisu na opakowaniu i posypujemy czekoladą w proszku. Na krem ajerkoniakowy układamy pokrojone truskawki.

    Na masę ajerkoniakową kładziemy kolejny nasączony blat biszkoptowy. Na wierzch nakładamy masę bitej śmietany z mascarpone. ( jedno opakowanie śmietany 30%-330 ml ubijamy z dodatkiem jednej łyżki cukru pudru oraz dodałam śmietan-fix i delikatnie wszystko łączymy z mascarpone).

    Na ostatni blat biszkoptowy nakładamy drugą ubitą śmietanę 30%( 330 ml ) z cukrem pudrem i ze śmietan -fix.

    Nasz tort dekorujemy pokrojonymi truskawkami.

    Wierzch tortu oraz jego boki posypujemy wiórkami kokosowymi i przystrajamy truskawkami i drażami sercami.

    Wstawiamy do lodówki na ok 3 h.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować