Tort toffik

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ten tort jest naszą rodzinną tradycją robimy go z pokolenia na pokolenie na różne przyjęcia oraz święta :) .

  • 20 min

Składniki:

  • gotowe spody tortowe kakaowe,polewa z białej czekolady,pół tabliczki mlecznej czekolady,bita śmietana gellwe śnieżka (taka do zrobienia),masa krówkowa o smaku kajmakowym firmy bakallino 9w biedronce możemy ją zakupić)

Tort toffik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smarowanie masą krówkową 9smak kajmakowy) 1. Kładziemy na tacy pierwszy spód tortowy na niego nakładamy masę krówkową (o smaku kajmakowym).Rozsmarowujemy najlepiej po równo po całym spodzie tortowym.
  • Smarowanie bitą śmietaną 2. Jak już skończyliśmy rozsmarowywać masę krówkową,to kładziemy drugi spód tortowy.Bierzemy miskę do m iski wsypujemy ten proszek do bitej śmietany,dolewamy 200 ml mleka i miksuemy aż do ubicia na najwyższych obrotach,gdy już zrobimy ta bitą śmietanę nakładamy ją na ten drugi spód tortowy,tak wygładzamy aby było równa nałożona.
  • czekamy na polewę 3. Nakładamy ostatni (czyli trzeci) spód tortowy na bitą śmietanę.Polewą w opakowaniu wsadzamy do gorącej wody,na 5 minut aż do rozpuszczenia,rozcinamy i polewamy tort.Na sam koniec ścieramy pół tabliczki mlecznej czekolady i posypujemy nią tort.GOTOWE!! SMACZNEGO!
  • Smacznego :) 4. .Polewą w opakowaniu wsadzamy do gorącej wody,na 5 minut aż do rozpuszczenia,rozcinamy i polewamy tort.Na sam koniec ścieramy pół tabliczki mlecznej czekolady i posypujemy nią tort.GOTOWE!! SMACZNEGO!

Porady

UWAGA nie namaczamy spodów tortowych w wodzie ani w czym innym!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy