Ten tort jest naszą rodzinną tradycją robimy go z pokolenia na pokolenie na różne przyjęcia oraz święta :) .
20 min
Składniki:
gotowe spody tortowe kakaowe,polewa z białej czekolady,pół tabliczki mlecznej czekolady,bita śmietana gellwe śnieżka (taka do zrobienia),masa krówkowa o smaku kajmakowym firmy bakallino 9w biedronce możemy ją zakupić)
1.Kładziemy na tacy pierwszy spód tortowy na niego nakładamy masę krówkową (o smaku kajmakowym).Rozsmarowujemy najlepiej po równo po całym spodzie tortowym.
2.Jak już skończyliśmy rozsmarowywać masę krówkową,to kładziemy drugi spód tortowy.Bierzemy miskę do m iski wsypujemy ten proszek do bitej śmietany,dolewamy 200 ml mleka i miksuemy aż do ubicia na najwyższych obrotach,gdy już zrobimy ta bitą śmietanę nakładamy ją na ten drugi spód tortowy,tak wygładzamy aby było równa nałożona.
3.Nakładamy ostatni (czyli trzeci) spód tortowy na bitą śmietanę.Polewą w opakowaniu wsadzamy do gorącej wody,na 5 minut aż do rozpuszczenia,rozcinamy i polewamy tort.Na sam koniec ścieramy pół tabliczki mlecznej czekolady i posypujemy nią tort.GOTOWE!! SMACZNEGO!
4..Polewą w opakowaniu wsadzamy do gorącej wody,na 5 minut aż do rozpuszczenia,rozcinamy i polewamy tort.Na sam koniec ścieramy pół tabliczki mlecznej czekolady i posypujemy nią tort.GOTOWE!! SMACZNEGO!
Porady
UWAGA nie namaczamy spodów tortowych w wodzie ani w czym innym!!!!!
Komentarze