Tort "szaleństwo żelkowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Oddzielic żółtka od białek. Ręczną trzepaczką lub mikserem ubic białka z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawac po jednym żółtku, ciągle mieszając. W miseczce wymieszac obie mąki z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawac do ubijanych jajek. Tortownicę wysmarowac masłem i posypac tartą bułką. Piec w 180 stopniach około 30 min
Krem budyniowy
Mleko połączyc z cukrem, mąką i cukrem waniliowym. Następnie garnek postawic na ogniu i cały czas mieszając masę doprowadzic do wrzenia. Ostudzic po czym dodac mięką margarynę i całośc dokładnie wymieszac aby nie powstały grudki
Porady
Do kremu budyniowego można dodac jeszcze rodzynki , kakao albo kawę rozpuszczalną.
Wstążka jest do tego aby przytrzymac rurki
Komentarze