Tort stylowy kapelusz chałwowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zabawa z masą cukrową jest cudowna

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopy duży
    10 jaj
    1 szkl mąki
    1 szkl.cukru
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Biszkopt mały
    dokładnie połowa składników dużego
    Masa
    0,5kg.chałwy
    2 masła
    1litr mleka
    2 budynie waniliowe
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    1 łyzka mąki pszennej
    3 łyżki cukru

    masa cukrowa i barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort stylowy kapelusz chałwowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    ubić białka z cukrem
    dodać żółtka
    i na końcu mąkę przesiana z proszkiem
    wymieszać łyzką
    Masa
    masło utrzeć do białosci
    dodac ugotowany budyń na mleku z cukrem
    na koniec dodawać małymi porcjami chałwę
    Biszkopty przeciąc na trzy częsci każdy
    nasączyć wodą z cytryną i kazdy placek przekładac kremem.Mały biszkopt położyc na duży
    ołozyć masą cukrową
    udekorować według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować