Tort spaghetti

0 (0 ocen)

Szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny!

Składniki:

  • 300 g spaghetti
    2 czerwone papryki
    200 g sera gouda
    1 cebula
    1 pomidor
    3 jajka
    70 ml śmietanki 30 %
    sól, pieprz
    bazylia
    oliwa

Tort spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Osączamy.
  • 2. Papryki i pomidora kroimy w kostkę, cebulę siekamy i wszystko razem podsmażamy aż papryka zmięknie.
  • 3. Ser ścieramy na tarce.
  • 4. Makaron mieszamy z warzywami i serem, doprawiamy do smaku. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką i dodajemy do makaronu. Dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki, może być kek sówka lub z kominem, najlepiej silikonowa. Pieczemy ok.1 h w temp. 200 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy