Tort śmietanowo-kawowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem dodając cale jajo i żółtka. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody, gdy napęcznieje połączyć z ciepłym mlekiem, lekko ostudzić dodać śmietanę i połączyć z utartym masłem. Powstałą masę podzielić na dwie części do jednej dodać bakalie do drugiej rozpuszczone w odrobinie wody kakao. Tortownicę 24 cm wyłożyć biszkoptami skropić rumem na to wyłożyć masę z bakaliami a następnie masę kakaową. Posypać wiórkami i wstawić do lodówki do stężenia. Mandaryni osączyć z syropu. Syrop dopełnić wodą do 1,5 szklanki, zagotować rozpuścić w nim galaretkę. Na wierzchu torcika ulożyć mandarynki i zalać wystudzoną galaretką.
Komentarze