Tort śmietankowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać dalej. Dodać żółtka i delikatnie mieszając dodawać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Piec 20 min w 180 stop C.
Drugi biszkopt tak samo tylko na końcu dodać kakao
2.Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Po wystygnięciu budyń dodajemy po łyżce do ucieranego masła. Miksujemy do momentu jednolitej masy kremowej.
3.Galaretkę rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku . Dodajemy pokrojone w kawałki brzoskwiń i odstawiamy do lekkiego stężenia.
4.Przekładanie ciasta:
Połowę jasnego biszkopta nasączamy sokiem z puszki brzoskwiń- połowa masy śmietankowej - kilka plasterków brzoskwiń - nasączone ciasto ciemne- galaretki z brzoskwiniami - ciasto jasne - reszta masy śmietankowej
Komentarze