Tort serce

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Tort malinowy w kształcie serca idealnie nadaje się na wieczór walentynkowy, bardzo smacznie wygląda na ozdobionym na czerwono stole wraz z czerwonym napojem w szampanówkach lub likierówkach.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier puder: 12 dekagramów
    - mąka krupczatka: 7 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 7 dekagramów
    - ocet: 1 łyżka
    - cukier waniliowy ( 16 g ): 1 opakowanie
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    MASA:
    - śmietanka 30%: 0.5 litra
    - cukier puder: 3 łyżki
    - cukier waniliowy ( 16 g ): 1 opakowanie
    - masa malinowa w proszku: 1 opakowanie
    - galaretka malinowa: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Białka ubić z cukrem, dodać wszystkie składniki i piec w formie w kształcie serca przez 30 minut w 180*C.
  • 2. Masa:
    Śmietankę ubić z cukrami i masa malinową w proszku.
  • 3. Galaretkę malinową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.
  • 4. Zimny biszkopt przekroić dwie części i przełożyć masą, trochę zostawić jej do dekoracji wierzchy i boków. Na wierzchy ułożyć serce z kuleczek herbatnikowych w czekoladzie, nie wypełniając go w środku, bo to miejsce zalewamy tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować