Tort raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubijamy dodajemy cukier i żółtka, później olej i przesiany przez sito proszek do pieczenia i makę delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę pieczemy około 25 min w tem 180
Krem.
Mleko dzielimy na dwie części. W jednej części rozrabiamy budyń i mąkę a drugą część gotujemy z cukrem i dodajemy pierwszą część gotujemy do momentu aż powstanie jednolity budyn cały czas mieszając by nie powstały grudki. Budyń studzimy. Wystudzony budyń ucieramy z masłem.
Posypka
Roztapiamy masło na patelni dodajemy wiórki i cukier i smażymy aż wiórki się zarumienią na złoto.
Biszkopt przekrajamy na pół . Na pierwszą część wykładamy 3/4 kremu na to drugą część biszkoptu . A na wierch i boki ciasta resztę kremu i Na ten krem posypkę z Wiórek ( posypka musi być jeszcze ciepła- można ją lekko przyklepać do ciasta) Torta wkładamy na min 1 h do lodówki.Smacznego.
Komentarze